Beaumont Hall - Party Block 6?

15.1.2009
Beaumont Hall accommodation

Aamu valkeni yllättävän pehmeänä olosuhteet huomioonottaen. Päätin missata ensimmäisen aamupalan ja siirtyä suoraan bussipysäkille odottamaan kuljetusta keskustaan Yliopistolle. Kysäisin olenko oikeassa paikassa vieressä seisoneelta aasialaiselta, joka esitteli itsensä Peter:iksi. Kyyti saapui odotetusti ja seurailimme Peter:in kanssa vaihtariporukkaa aina luentosaliin asti. Kävi ilmi että Peter on Australialainen, vaikkakin hänen vanhempansa ovat kiinalaisia. Mukavan oloinen tyyppi, joka tuntui olevan paremmin perillä päivän kulusta kuin minä. Luentosalissa ensimmäinen kysymys oli: ”Is here any erasmus students?” olin tietysti ainut jonka käsi nousi, joten tajusin heti olevani väärässä paikassa.

En ollut Peterin kanssa kulkiessani tajunnut että jossain välissä Erasmus-porukka oli lähtenyt eri suuntaan, ja olin Euroopan ulkopuolisten vaihtarien porukassa. Ensimmäinen ajatus oli että ”Eihän tämä taas hyvin mennyt” lähtiessäni harhailemaan täysin tuntemattomassa paikassa ohjeilla ”se on se talo korkean talon vieressä, toinen kerros”. Valitsin korkeimman talon ja menin jostain ovesta sisään, toiseen kerrokseen ja taas jostain ovesta sisään. Yllätyksekseni totesin olevan juuri oikeassa paikassa ja sain jopa jotenkuten kunnialla selitettyä mitä oli käynyt. Ilm. onni toimii molempiin suuntiin :)

Totesin että meitä Erasmus-vaihtareita oli yllättävän vähän, ehkä n. 35 parista sadasta vaihtarista. Kävimme nopeasti läpi aikataulun ja sain vihdoin käteeni welcoming-pakkauksen, jossa oli iso pino tarvittavia papereita. Ensimmäisen päivän teemana oli vaan pakollisten rekisteröintien hoitaminen, ja siirryimmekin melkein saman tien muiden vaihtareiden luokse, jonne osasin sattuneista syistä kävellä katsomatta karttaa!
Otin saman tien paikkani Peterin vierestä, koska aussi-porukka vaikutti paljon ystävällisemmältä kuin keskenään Italiaa puhuvat Erasmus-vaihtarit. Jenkkien ja aussien lisäksi olen hengaillut aika paljon Korealaisten kanssa, he taitavat olla suurin vaihtariryhmä, ja tytöt joiden kanssa saavuin samaan aikaan tuntuvat ilmestyvän jokaisen kulman takaa toistellen ”Hi Hi Hi, wheer u gooing?” (Itse asiassa kieltäydyin kohteliaasti lähtemästä heidän kanssaan Studying Abroad karaokeen, joka on meneillään parhaimmillaan, repikää siitä jale ja ville!)

Päivän paras hetki oli kun aussit totesivat nimeni kuullostavan Gladiaattorilta:
he lausuvat sen jotakuinkin Matheas, joka sillä aksentilla kieltämättä vaikuttaa melko eeppiseltä :)

Saimme tervetuliaisten jälkeen käteen kaikki tarvittavat paperit ja selkeät aikataulut sekä paikat jonne mennä paperit palauttamaan. Tavoitteena että jokainen on päivän aikana saanut välittömästi tarvittavat paperit ja lomakkeet täytettyä. Lyöttäydyimme yhteen Peterin kanssa, ja joukkoon liittyi vielä Virginiasta kotoisin oleva Justin. Kahden syntyperäisen englanninpuhujan avulla selviydyin tarvittavista rekisteröinneistä noin 30 minuutissa, kun muilta erasmus tyypeiltä siihen vaikutti menevän koko päivä. Leicesterissä kaikki tuntuu sujuvan peribrittiläisen byrokratian mukaan, mutta yllättävän toimivasti. LAUREAMKO jää kyllä pahasti kakkoseksi vaihtari-asioiden hoidossa, mutta toisaalta ehkä täällä 20 000 oppilaan sata vuotta vanhalla yliopistolla on lomakkeiden täyttämisestä kokemusta.

Totesimme Justinin ja Peterin kanssa ettei meillä oikeastaan ole loppupäivänä mitään tekemistä, joten kävimme kiertämässä koko yliopistoalueen kartan kanssa ja syömässä. Päätimme käyttää vapaan iltapäivän hyödyksi ja lähteä saman tien katsomaan Leicesterin keskustaa, vaikka sinne tuleekin olemaan järjestetty reissu. Iltapäivä meni mukavasti kaupunkia kierrellessä, ja ostimme pientä tarpeellista mm. Adapterit Justinille ja Peterille jotka eivät voineet käsittää miksi Briteissä on erilaiset pistokkeet. (Kiitos Mikko! Helpolla pääsin!) :) Itse ostin Nokian halpispuhelimen johon heitin saamamme pre-paid sirun sisään. Tuolla puhelimella on nyt halvempi soitella ja tekstailla kuin suomen liittymällä. Älkää yllättykö jos vastaan viesteihin vieraasta numerosta!

Pienen porukkamme yhteistoiminta tuntui toimivan varsin jouhevasti, parivaljakon kielitaito ja minun Euroopan tuntemukseni avulla ehdimme nähdä aika paljon neljässä tunnissa. Kaupungilla totesin että vaihtoonlähtö oli todella hyvä päätös: Siinäpä olimme, varsin internationaali kolmikko, aasialainen Peter, tummaihoinen Justin ja minä eurooppalaisena. Lopulta palasimme bussilla kampukselle (hankimme kaikki 130£ maksavat 3kk bussikortit, aika suolaista, mutta täällä on pakko kulkea joka paikkaan bussilla).

Sovimme Peterin kanssa käyvämme illalla vielä paikallisessa supermarketissa josta saisin tarvittavat kamppeet kämppääni.
Asuntoni on n.15 neliön koppi, jossa on sänky, kaappi, pöytä, pari tuolia ja käsienpesuallas. Mesta on aika kuppainen jos vertaa suomalisiin opiskelijakämppiin, mutta porukka sitäkin parempaa! Ja ainakin ikkuna on tiivis ;) Kai täällä on jotain peruskorjausta vähän tehty, ainakin seinät on maalattu. Vessa ja suihkut, sekä keittiö ovat yhteisiä. Eniten mietityttää lähinnä kämpän sijainti, tämä on ensimmäinen ovi aulasta, joka tuntuu olevan tavallinen illanviettopaikka. Hyvänä puolena on että aina oven avatessaan saa halutessaan seuraa, mutta melu tuntuu olevan melkoista. Tätä kirjoittaessani 23:44 aulasta kuuluu yhä melkoinen keskustelu Euroopan taloustilanteesta. Saa nähdä miten nukkuminen onnistuu silloin kun en itse ole mukana menossa.
Kokonaisuutena olen kämppään varsin tyytyväinen, en juurikaan välitä siitä näkyykö seinillä putkia vai ei, ainoastaan ovenkahva huolettaa, en meinaa päästä ulos kämpästä ja pelkään joka kerta että se kahva jää riuhtoessa käteen; pitänee ilmoittaa siitä huomenna johonkin. Saa nähdä miten paljon jatkuva meteli tulee tulevaisuudessa häiritsemään. Hiljaisuuden pitäisi tulla 22:00, mutta koska en itse yleensä mene nukkumaan ennen puoltayötä ei homma ainakaan toistaiseksi häiritse, ehkä hankin sulkevat kuulokkeet.

Illalla kävimme n. kilometrin päässä olevassa 24h marketissa josta tuli väistämättä mieleen Prisma. Sain kaiken tarvitsemani (Peitot olivat loppuneet, mutta Peter oli eilen erehdyksessä ostanut ylimääräisen, ja myi sen minulle!) ja palasimme asunnolle. Juttelin hetken eilen tapaamieni brittien kanssa, mutta vetäydyin aika nopeasti huoneeseeni. Nyt kun netti toimii niin pääsen kirjoittamaan blogia ja katsomaan mailit jne.

Nyt nukkumaan. Huomenna koitan keritä aamupalalle ja sieltä lähden varmistamaan kurssit joihin tulen osallistumaan! HYVÄ FIILIS!

1 kommentti:

  1. Toimivaa byrokratiaa? Oot löytäny jotain mikä kannattaa patentoida. Sillähän on laskennallisesti mahdollista saada mm. suunnitelmatalous toimimaan...

    VastaaPoista